Wij maken van uw foto's een prachtig én uniek fotoalbum!!!
 

Fotoboekentips over de Natuur.

Natuurfotografie is heel erg populair. Om een mooie natuurfoto te kunnen maken daar komt meer om de hoek kijken dan menig persoon denkt. Om een echt mooie én pakkende foto te kunnen maken, geven wij u hier hopelijk enkele bruikbare tips. 

Gulde Snede

Een veel gemaakte vergissing is om het hoofdonderwerp centraal in beeld vast te leggen. dit levert vaak een ietwat saaie foto op. Door de compositie in negen denkbeeldige vlakken te verdelen (twee horizontale en twee verticale lijnen te trekken) en het hoofdonderwerp op één van die snijpunten te plaatsen wordt het resultaat veel krachtiger.

 

Weer

In de felle zon is het moeilijk fotograferen. Als u niet alleen het hoofdonderwerp in beeld brengt geven dreigende luchten of prachtige wolkenpartijen vaak een bepaalde spanning of sfeer aan de foto. Als u toch in de felle zon fotografeert is een polarisatiefilter een onmisbaar object in uw foto-uitrusting. Het contrast in de kleuren wordt dan intenser.

 

Stand

Probeer eens een andere invalshoek uit dan de geijkte. Kijk hoe andere fotografen een bepaald object fotograferen en ervaar het resultaat. Vaak zult u zien dat het een veel spannendere en bijzondere foto is geworden.

Statief

Als u een mooie foto wilt maken waarbij een langere sluitertijd is gewenst, gebruik dan altijd een statief. De foto's zullen merkbaar scherper zijn. U kunt in de natuur altijd zelf een statief maken van takken of boomstronken indien u die van uzelf bent vergeten.

 

Sluitertijd

Maak van hetzelfde onderwerp verschillende foto's met steeds een andere sluitertijd. de sluitertijd heeft direct invloed op je belichting. Kijk wat u het mooiste vindt.

 

Diafragma

Het diafragma bepaalt scherptediepte. Speel ook met verschillende diafragma's. u zult verstelt staan hoe de foto's zullen verschillen. Leer aldoende wat bij welke foto hoort, schrijf het op in een notitieblokje, zodat als er op een bepaald moment  zich een unieke situatie voordoet, u weet hoe u uw fototoestel snel moet instellen.

 

Witbalans

De witbalansinstellingen zijn een uitkomst voor de moderne fotografie. een goede witbalans is de oplossing voor de wisselende luchten en dus onvoorspelbare kleuren van het licht. Ook hier is het devies oefen oefen en oefen met verschillende witbalansinstellingen. Vergelijk de foto uw schermpje met de werkelijkheid. Neem ook hier verschillende foto's met verschillende instellingen en leer aldoende wat voor uw toestel de beste instellingen zijn bij felle zon of donkere luchten.

Hiernaast vindt u enkele voorbeelden van hoe u de foto's als een mooie  verzameling kan presenteren. 

5599
E-mail
Info