Wij maken van uw foto's een prachtig én uniek fotoalbum!!!
 

Fotoboekentips over kinderen

Iedere ouder weet dat het een hele uitdaging is om zijn of haar kind leuk, spontaan,scherp en toch niet teveel geposeerd op de foto te krijgen. Hieronder volgen weer enkele tips die misschien leiden tot die ene prachtige unieke foto van uw kind of kinderen.

Ook geven wij u enkele tips op welke manier u de foto's het mooiste in uw fotoboek kunt plaatsen. 

Portret

Als u mooie portretfoto's wilt maken is de omgeving waar in dit gebeurd heel belangrijk. De kinderen moeten zich thuis voelen en daarom is het beter om, als u een fotograaf inhuurt, deze thuis te laten komen in plaats van dat u naar de studio gaat.

 

Sluitertijd

Omdat kinderen veel bewegen en niet of nauwelijks stil kunnen zitten is het belangrijk dat u een snelle sluitertijd heeft. Doordat de bewegingen in de foto op deze manier bijna wegvallen zijn de foto's mooi scherp.

 

Diafragma 

 

Gebruik een zo laag mogelijk diafragma getal (dit regelt de scherptediepte). Het resultaat is dat de focus op de kinderen ligt en dat de achtergrond minder scherp is.  

Licht

Probeer zoveel mogelijk in natuurlijk licht maar niet in de volle zon te fotograferen. Het felle zonlicht geeft bij de kinderen vaak van die geknepen ogen en dat is jammer op de foto. Probeer als u flitst indirect te flitsen dit geeft een mooi zachte gloed in plaats van dat harde flitslicht. Vermijd harde schaduwen, dit geeft vaak donkere plekken op de foto.

 Fotostand

Probeer vanuit verschillende hoeken en hoogtes foto's te maken. Ga door de knieën of juist van opzij. Dit geeft vaak een verrassend resultaat.

Op de voorbeeld pagina's kunt u zien hoe uw kinderfoto's het beste tot hun recht komen. Soms is het mooi om heel veel foto's van bijna hetzelfde bij elkaar te plaatsen. Dit verstrekt de activiteit en geeft een heel mooi beeld. Als de activiteit minder centraal staat maar het plaatje spreekt voor zich, is het aan te raden om één of twee foto's te gebruiken en de achtergrond er mooi bij te betrekken. Ook zijn er vaak vele kleuren in de foto's te vinden. Gebruik dit om er een extra vrolijke pagina van te maken. Ook voor de kinderfoto's geldt, neem niet alleen foto's van de activiteit maar maak ook mooie omgevingsfoto's erbij. Dit alles maakt dat zo'n pagina echt gaat leven. 

Veel plezier met het fotograferen en verwerken van de foto's in een kleurrijk fotoalbum!!!

E-mail
Info