Wij maken van uw foto's een prachtig én uniek fotoalbum!!!
 

Fotoboekentips over dieren

Het fotograferen van dieren is een hele kunst. Kunt u soms nog aan kinderen aanwijzingen geven, dieren trekken zich over het algemeen nergens iets van aan. Dan bent u aan uw eigen fotografeerkwaliteiten en een beetje geluk overgeleverd.

Hier volgen toch nog enkele tips voor een zo'n mooi mogelijk resultaat.

Ogen

Als u een dier fotografeert zijn het vaak de ogen die opvallen, probeer dus op de ogen  te focussen. Hierdoor gaat de foto leven en wordt hij interessant. Als de ogen wazig of onscherp zijn is de hele foto vaak uitbalans en kan niet echt meer boeien.

 Achtergrond

Als u een dier fotografeert, probeer dan de achtergrond zo neutraal mogelijk te houden. Alleen dan wordt alle aandacht naar het dier getrokken. 

Aandacht

Als u een huisdier of een dier in het wild fotografeert, is het altijd prachtig om te zien als het attent en waakzaam is. Het dier is dan ook op zijn best. de spieren gespannen en een waakzame blik. Probeer dus indien mogelijk de aandacht te trekken.

 

Diafragma

Net als bij kinderen is bij dieren is de instelling van het diafragma (scherptediepte) en sluitertijd van groot belang. Hier kunt u meer over lezen bij het onderdeel kinderen.

 

Stand

Probeer te variëren met de hoogte van het scherpstelpunt. Laag bij de grond of op oog hoogte van het dier. Dit geeft een levendig en boeiend resultaat. Probeer ook gekke invalshoeken uit. U zult verbaasd staan over het eindresultaat.

5542
E-mail
Info